naslovna bookmark send to friend sadržaj
Interaktivna karta
Apartmani Ljubomir Andrić
Barbat 360
51280 Barbat

Tel: +385 (0)51 721 574
Tel/Fax: +385 (0)22 335 164
E-mail: info@apartment-rab.com
 
 
Naslovna -> Otok Rab
  Otok Rab Povećaj veličinu teksta Smanji veličinu teksta
Otok Rab sastavni je dio arhipelaga u Kvarnerskom zaljevu Jadranskog mora, u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Pored istoimenog antiknog gradića, u različitim kutcima otoka smjestilo se preostalih sedam idiličnih mjesta: Barbat, Banjol, Palit, Kampor, Mundanije, Supetarska Draga i Lopar. Tu obitava oko 9.000 stanovnika, koji žive uglavnom od poljoprivrede, ribarstva, brodogradnje i turizma. Naša tradicija bavljenja organiziranim turizmom stara je danas već 112 godina.

Otok Rab ima ugodne blage zime i topla ljeta. Srednja ljetna temperatura zraka iznosi 26°C, a zimska 10°C. Brdoviti lanac kamenjak (408m) štiti veći dio otoka od hladnih sjeveroistočnih vjetrova, tako da se temperatura gotovo nikad ne spušta ispod 0°C. Ovaj prekrasan otok oblikuje brojne gotičke i renesansne palače uglednih Patricija a naročito njegove crkve i zvonici. Ta drevna kamena gradnja čini jedinstveni ambijent, bogato ukrašeni portali i uske ulice zadivljuju svakog posjetitelja.

U ljetnim večernjim satima, po brojnim ljetnim terasama nastupaju plesni i zabavni orkestri, kao i folklorne grupe i klape s izvornim primorskim i dalmatinskim melosom.

Brojne uvale otoka i marine stvorene su za jedrenje i nautički turizam, a uz idealne prirodne uvjete velike su mogućnosti za raznolike sportove i rekreaciju.
 
   
Copyright © 2007 apartmani Andrić
developed by lemax

o nama // apartman // rezervacija // otok rab // kontakt